Počelo useljavanje u stambeno kontejnersko naselje u Petrinji

Počelo je useljavanje u stambeno kontejnersko naselje u Petrinji, u kojemu bi trebalo biti postavljeno osamdeset kontejnera, javio je HRT.

Seliha Ferenčak iz petrinjskog stožera civilne zaštite rekla je da su spremna 23 kontejnera, deset s četiri smještajna kapaciteta i 13 sa šest.

“Ostalih 46 s tri su smještajna kapaciteta. To bi bilo do nekih 150 ljudi. Danas ćemo useliti jednu do dvije obitelji, a do kraja tjedna i ostale jer moramo još neke radnje finalizirati”, rekla je.

Na pitanje prema kojima kriterijima je odlučeno tko će se prvi useliti, Ferenčak je rekla kako su to obitelji s više djece ili obitelji s osobama s invaliditetom, koje su dobile crvene oznake na kućama.

“Prema popisu stožera, imamo oko 600 ljudi kojima trebaju kontejneri. Kontejnersko naselje Češko selo krcato je i ovo će biti krcato, radi se i na izgradnji naselja u Mošćenici, a o kapacitetima se još razgovara”, rekla je.

Dodala je i kako će u kontejnerskom naselju bit i dodatni poslovni objekti koji će ljudima osigurati popratne sadržaje, kao što su frizerski salon, pekarnica, slastičarnica…

Danas je posljednji dan za prijavu štete, a građani su je mogli prijaviti do 16 sati u kontejneru Gradske uprave za prijavu štete, gdje su od ranog jutra bile gužve

Danas je počelo i rušenje starog pogona tvrtke Gavrilović u središtu Petrinje. Prije toga evakuirat će se stanovnici dviju okolnih kuća kako ne bi došli u opasnost zbog vibracija tijekom rušenja.

Prioritet su i dalje objekti u državnom vlasništvu, a trebat će srušiti i 20-ak gradskih objekata.

Također, ovaj tjedan počinje i podnošenje zahtjeva za obnovu. To će biti moguće napraviti osobno, elektronički ili putem mobilnih ureda koji će obilaziti okolna sela i naselja.

Komentiraj