U ponedjeljak je na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu počelo suđenje požeško–slavonskom županu Alojzu Tomaševiću za obiteljsko nasilje. Na sudu je i njegova supruga Mara te svjedokinja Dragica Jurić, javlja Dnevnik.hr.

Tomaševićev odvjetnik Željko Damjanac tražio je isključenje javnosti iz cijele rasprave radi zaštite osobnog života optuženika i članova obitelji koji ce svjedočiti. Sudac Slaven Vidmar taj je prijedlog odbio.

Supruga Mara izjavila je da će tražiti imovinsko-pravnu naknadu te ne odustaje od kaznenog postupka. Obrana traži novo medicinsko vještačenje, svjedočenje rodbine, među kojima su sin i snaha iz zajedničkog kućanstva.

Tomašević tvrdi kako nije kriv. Mara Tomašević odbila je pravo na blagodat i poručila kako želi svjedočiti.

“Nasilja je unazad tri godine, ali i ranije. Ukućani su čuli svađe, ali nisu mogli vidjeti. Razbijao mi je oko, gurao me u trudnoći pred roditeljima i braćom… Čak me htio pogaziti autom. Posljednji put, po povratka s puta, šamarao me 5,6 puta po glavi da se ne vide masnice, uhvatio me za vrat. Dizao je nož na mene, prijetio da će me zaklati, psovao. Svemu je uzrok njegov preljub. Nisam mu smjela ništa reći, sve sam ispoljila u SMS porukama. Ne morate tražiti provjeru autentičnosti, to su moje poruke iz revolta. Žena s kojom je bio grebala me po licu i rukama dok me on držao. Sve sam htjela prijaviti, ali njegova sestra i naša kćer nagovarale su me da odustanem jer ću mu uništiti karijeru. Tada sam odustala, no nakon 2.10.2017. mi je prekipjelo. Ozljede tada nisu bile velike, ali mi je bilo svega dosta”, svjedočila je Mara Tomašević.

Podsjetimo, Tomaševiću se u optužnici stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući u nakani da omalovaži svoju suprugu govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom, istovremeno je rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva.

Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da je tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice, te rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu.

Mara Tomašević sama je odlučila izaći u javnost i reći što proživljava, no prije toga o svemu je obavijestila i HDZ, čiji je Tomašević bio član. U međuvremenu je isključen iz stranke, ali je odbio dati ostavku na mjesto župana.

Komentiraj