Zeljko Lukunic/PIXSELL

POČELO SUĐENJE KOVAČEVIĆU “U nekoliko sati popio sam 7 piva i 6 viskija”

U srijedu je na zagrebačkom Općinskom sudu započelo suđenje 26-godišnjem Nikoli Kovačeviću zbog prometne nesreće koju je pijan skrivio 11. travnja ove godine. Sa 1,92 promila lakohola u krvi zabio se u svom Audiju A3 pri brzini od 108 km/h u skupinu pješaka. U prometnoj nesreći smrtno su stradali supružnici Ljiljana (61) i Aleksandar (67) Kusalović, a lakše je ozlijeđeno još dvoje ljudi.

“Cijeli dan nisam ništa jeo, a poslije posla, negdje oko 17 sati, s prijateljem sam otišao u kafić. Do 20 sati popio sam šest ili sedam piva od pola litre i još pet ili šest Jack Danielsa”, rekao je Kovačević, prenose 24 sata.

Nakon prometne nesreće pokušao je pobjeći s mjesta događaja, ali su ga u tome spriječili građani. “Znate li vi tko sam ja? Ja mogu sve!”, vikao je dok je čekao policiju. Kovačević je bio tri mjeseca u pritvoru, a 12. srpnja izašao je na slobodu uz jamčevinu od 550.000 kuna.

Optužen je za izazivanje prometne nesreće s više poginulih osoba za što je predviđena kazna od tri do dvanaest godina zatvora, ali i za nepružanje pomoći jer je nakon nesreće pokušao pobjeći s mjesta događaja, za što je predviđeno do tri godine zatvora.

Komentiraj