Suđenje čovjeku koji je usmrtio dvije žene vozeći Ilicom 195 na sat bit će bez javnosti

Na Općinskome kaznenom sudu u Zagrebu u utorak je počelo suđenje Marinu Kameničkom, koji je 23. kolovoza 2018. zagrebačkom Ilicom vozio Mercedes 195 kilometara na sat i tako izazvao prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije žene.

Sutkinja Irena Kvaternik prihvatila je zahtjev obrane te je sa suđenja isključila javnost ističući da je riječ o mlađem punoljetniku čije će se okolnosti iz privatnog života iznositi tijekom suđenja.

Vještačenje, provedeno na Prometnom fakultetu, pokazalo je kako je to bila jedna od strašnijih nesreća posljednjih godina. Dvadesetogodišnji Kamenički, koji danas ima 23 godine, te je večeri doletio s nevjerojatnih 195 kilometara na sat, prešao na suprotni trak i izazvao sudar još tri automobila. Laura Stelio (23) i Nadica Hoflinger (64) smrtno su stradale.

POGINULE DVIJE ŽENE: Crna kutija otkrila – Marin Kamenički jurio Ilicom 195 km/h

“Ako je to točno, onda bi to ustvari potvrdilo procjenu tužitelja da se radi o djelu s neizravnom namjerom, a ne iz nehaja”, smatra Rafael Krešić, odvjetnik oštećene.

Prema optužnici, Kamenički se 23. kolovoza 2018. u 21:10 svojim Mercedesom C63 AMG kretao Ilicom od istoka prema zapadu i to vozeći brzinom od 195 kilometara na sat, iako je bio svjestan da je brzina kretanja vozila na toj prometnici ograničena na 50 kilometara na sat.

Kod Ilice 442, izgubio je nadzor nad upravljačem i udario u rubni kamen te se zarotirao, pri čemu je prešao u suprotni smjer, i udario u Opel Astru, na kojoj su se od siline udarca otvorila suvozačka vrata. Iz automobila je ispala suvozačica u Opelu Nadica Hofinger, koju je potom udario dolazeći Renault Clio.

U nesreći je poginula suvozačica Kameničkoga Laura Stelio i Nadica Hofinger, a vozač Opela je zadobio ozljede opasne po život, ali su ga liječnici uspjeli spasiti.

Komentiraj