POČELO SUĐENJE CETINSKOM “Nisam mogao izbjeći situaciju”

U srijedu je u Pazinu počelo suđenje Tonyju Cetinskom zbog automobilske nesreće u studenom 2017. godine koju je izazvao, a u kojoj je poginuo 62-godišnji Ibrahim Kevljanin.

Cetinski se, nakon čitanja optužnice, izjasnio kako nije kriv. Državno odvjetništvo tvrdi da je Cetinski mogao izbjeći nesreću, a pjevačev odvjetnik Goran Marjanović podnio je i zahtjev da kod rekonstrukcije i prometnog vještačenja bude i stručnjak, što je sud odbio.

Sud je tijekom jutra donio rješenje koga će ispitati kao svjedoka i koji će vještaci biti u drugim raspravama. Novi termini rasprava bit će 15. i 16. srpnja kada će se ispitati toksikolozi, prometni vještaci i svi drugi, pišu 24sata.

“Ne bih smio sad puno ništa pričati s obzirom na to da će to potrajati. Samo mogu suosjećati s obitelji unesrećenog. Nisam mogao izbjeći niti predvidjeti situaciju. Ostalo će sve biti na sudu i kako će se to razviti ne znam, ali vjerujem u pravednost suda i da će sve dobro ispitati”, rekao je Cetinski.

Podsjetimo, u siječnju ove godine pulsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je protiv Tonyja Cetinskog optužnicu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u studenom 2017. godine. Općinski je sud početkom ožujka potvrdio optužnicu.

Odvjetništvo u optužnici navodi da je Tony Cetinski 3. studenog 2017. godine u Rovinju, kada je pregazio Kevljanina, koji je pijan ležao u Pustoj ulici, bio preduboko ‘zavaljen’ u sjedište svog Mercedesa, te zbog toga nije mogao vidjeti Kevljanina kako usred bijela dana iza zavoja leži na leđima na cesti u akutno alkoholiziranom stanju i narušena zdravlja.

Nadalje, Cetinski se po toj ulici, u kojoj je ograničenje brzine 50 kilometara na sat, u trenutku nesreće kretao 33 kilometra na sat. A prema nalazu vještaka, da bi se uopće mogao zaustaviti, trebao je voziti 18 kilometara na sat. Isto tako, smatraju da su prednje kamere automobila trebale biti upaljene.

U trenutku nesreće Cetinski u krvi nije imao alkohola, dok je preminuli muškarac imao čak 3,7 promila alkohola te neke lijekove.

Podignuta optužnica protiv Tonija Cetinskog

Potvrđena optužnica protiv Tonyja Cetinskog

Komentiraj