Počele prijave za subvencionirane stambene kredite

Pixabay

U ponedjeljak je otvoren proces prijava za subvencionirane kredite. Subvencioniranje kredita odobravat će se za kupnju stana ili kuće odnosno gradnju kuće do najviše 1500 eura po metru kvadratnom odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000 eura čiji rok otplate ne smije biti kraći od 15 godina. Ukupni iznos kredita može biti i veći, ali se u tom slučaju razlika neće subvencionirati.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predtag Štromar prošlog je tjedna najavio prijave za natječaj za sve mlade do 45 godina. Sredstva za kredite osigurana su u proračunu, a a putem APN-a već objavljen popis 12 odabranih banaka s kojima je oko toga sklopljen ugovor, kazao je Štromar.

Prošle godine realizirano je 2320 subvencioniranih kredita i u tim je obiteljima rođeno 201 dijete, a novim modelom produljeno je razdoblje subvencioniranja kredita s prvih četiri na prvih pet godina otplate kredita, te dalje ostalo dodatno produženje roka subvencioniranja kredita za dvije godine za svako rođeno odnosno usvojeno dijete, dodao je Štromar.

Komentiraj