Počele prijave za peto hrvatsko izdanje programa EY Poduzetnik godine

Ernst & Young Hrvatska

Hrvatsko izdanje EY Poduzetnika godine, prestižne globalne nagrade namijenjene najuspješnijim poduzetnicima, je krenulo po peti puta. Prijave kandidata među kojima će biti izabran budući EY Poduzetnik godine otvorene su do 09. studenoga, a organizatori pozivaju sve zainteresirane da svoje prijave ili prijedloge poduzetnika dostave putem web stranice tvrtke Ernst & Young Hrvatska.

Mate Rimac, posljednji hrvatski EY Poduzetnik godine prilikom otvaranja prijava napomenuo je kako “program predstavlja iznimnu priliku za izmjenu iskustava, upoznavanje poduzetnika koji dijele istu strast i posvećenost” te kako je počašćen što će u novom izdanju biti član žirija uz neke od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika.

Nezavisnim žirijem će i ove godine predsjedati Emil Tedeschi, dok će uz Matu Rimca budućeg hrvatskog EY Poduzetnika godine izabrati Nenad Bakić i Saša Cvetojević te dosadašnji laureati Đuro Horvat, Marko Pipunić i Alan Sumina.

“Program predstavljanja uspješnih poduzetničkih priča i iznimnih poduzetnika, kojih u Hrvatskoj ne nedostaje, posljednjih je godina uvelike promijenio percepciju poduzetništva u javnosti. U EY-u smo ponosni što smo našim poduzetnicima pružili priliku i platformu da pokažu i dokažu kako poduzetništvo u Hrvatskoj raste, da se svakodnevno razvija i da objedinjuje sve pozitivne aspekte uspješnog poslovanja. Stvaranje pozitivne klime i ozračja iznimno je važno kako bi se i drugi odvažili, posebice mladi, svoje ideje provesti u djelo i razvijati svoje poslovanje u Hrvatskoj. Ove godine slavimo mali jubilej EY Poduzetnika godine, koji je kroz protekla izdanja predstavio ljude koji su dokazali da se željom, idejom i iznimnim trudom može uspjeti svugdje“, istaknuo je prilikom najave ovogodišnjeg izbora Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska.

Hrvatski pobjednici – od programera mobilnih aplikacija, eko poduzetnika preko lidera prehrambene industrije do pionira razvoja visoke tehnologije
EY Poduzetnik godine jedinstveni je globalni program ovog tipa kojeg revizorsko-konzultantska kuća EY provodi više od 30 godina, a danas se održava u više od 60 zemalja diljem svijeta.

Prvo hrvatsko izdanje održano je 2014. godine kada se za sudjelovanje u programu prijavilo 36 poduzetnika, a titulu prvog hrvatskog EY Poduzetnika godine ponio je dvojac Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit.

Godinu kasnije, u konkurenciji od 32 poduzetnika najboljim je proglašen Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix.

Marko Pipunić iz osječke tvrtke Žito pobjednikom je proglašen 2016. godine, dok je priznanje četvrtog izdanja hrvatskog EY Poduzetnika godine pripalo Mati Rimcu, osnivaču i vlasniku tvrtke Rimac Automobili.

Tko će biti novi hrvatski pobjednik i predstavnik na svjetskom izboru saznat ćemo u ožujku iduće godine na proglašenju pobjednika jubilarnog petog izdanja.

Mate Rimac, Berislav Horvat i Michael Georg Muller

Komentiraj