Počela nastava u Glini i Petrinji, online i s teškoćama

U Glini i Petrinji počela je nastava, zasad online i s teškoćama, javio je HRT.

U Glini je nastava počela u osnovnoj i srednjoj školi, a u Petrinji u osnovnoj.

HRT je javio kako se “više radi o pripremi do početka prave nastave koja počinje 8. veljače”, što “uključuje ponavljanje gradiva, razgovor s učenicima te svu pomoć koja je učenicima potrebna”.

Ravnateljica OŠ Glina Robertina Štajduhar opisala je današnji prvi dan nastave. “Danas nam je prvi pripremni dan od 2 tjedna koliko nam je dovoljno da organiziramo psihološku pomoć učenicima te da svima koji su ostali bez tableta, udžbenika i školskog pribora to nadoknadimo”, istaknula je.”8. veljače završavamo pripremni period i krećemo s realizacijom kurikuluma. Ako potresi stanu i situacija se smiri, mislimo krenuti s nastavom u područnim školama, a onda ćemo vidjeti kako će teći sanacija škole. Nadamo se brzom povratku učenika u našu zgradu”, rekla je.

“Svi smo u istoj situaciji, roditelji smo, ne živimo u svojim kućama, isti problem imaju i naši roditelji i naša djeca. Pružat ćemo podršku jedni drugima, uključit ćemo stručne timove, bit ćemo tu jedni za druge i nadam se da ćemo vrlo brzo doći u neku normalnu realizaciju školovanja”, naglasila je.

Sretna je da se krenulo online, ali je naglasila da to još nije onaj online kakav bi trebao biti. “Nemaju naši učenici još mogućnosti, ali drago mi je da se mogao barem određeni dio njih javiti svojim razrednicima. Da nakon tog dugog perioda od mjesec dana krenemo s međusobnim komuniciranjem”, kazala je.

I u srednjoj školi Glina i osnovnoj školi Petrinja krenuli su učenici s nastavom na daljinu. Učitelji koji su ostali bez svojih domova poručili su da bez obzira na situaciju neće dopustiti da nastava pati, javlja HRT.

Komentiraj