Počela 305. Sinjska alka, alkarski vojvoda Boško Ramljak zahvalio državnom vrhu

Započela je 305. Sinjska alka na kojoj se za mjesto slavodobitnika bori maksimalan broj alkara, njih ukupno 17.

Alkarski vojvoda Boško Ramljak je u svom pozdravnom govoru zahvalio predsjedniku Zoranu Milanoviću, premijeru Andreju Plenkoviću i predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću zahvalio na njihovim govorima i ruci pomirenja u Kninu, a posebno se zahvalio na odlikovanju HVO- a.

“Naša je Hrvatska postala nova, bolja država i društvo. Tako se ponašaju i govore pravi pobjednici. Čestitam i hvala vam na tome”, poručio je Ramljak premijeru Plenkoviću.

Ovogodišnja Alka ostat će upamćena po posebnim epidemiološkim uvjetima zbog pandemije koronavirusa. Zbog toga je gledalište smanjeno na četvrtinu. Do sada je gledalište primalo oko 10 tisuća gledatelja, sada ih ima maksimalno do dvije tisuće.

U prvoj trci četiri su alkara pogodila u sridu. Ivica Filipović Grčić, Ante Runje, Frano Talaja i Nenad Marić u nastavak natjecanja ulaze s tri punata.

Nakon druge trke u vodstvu je Ivo Zorica s ukupno pet punata, slijede Josip Čačija, Marić, Talaja i Alen Poljak s četiri punata. U treću trku ulaze dva alkara manje, znači njih 15.

Komentiraj