Policija pucala na krijumčara migranata, ranjeno dvoje djece

HINA/ Mario STRMOTIĆ

U srijedu oko 22 sata zadarski policijski službenici spriječili su pokušaj krijumčarenja osoba na području Policijske postaje Donji Srb, javlja Zadarski.

Nakon zaprimljene dojave da je uočen kombi za kojeg se sumnja da je ilegalno prešao hrvatsku granicu s BiH policijski službenici su ga pokušali zaustaviti na području Donjeg Lapca.

Policija je kombi pokušala zaustaviti dva puta, ali nije se zaustavljao. Policijski službenici su na predjelu Raštele postavili blokadni punkt te svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti kombi. Vozač i dalje nije zaustavio konbi, a policijski službenici su na predjelu Raštele postavili blokadni punkt te svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti kombi.

Vozač je potom iskočio iz vozila i pobjegao u šumu, a u kombiju je pronađeno 29 osoba stranih državljana iz Iraka i Afganistana. U kombiju je pronađeno i dvoje djece s ozljedama od vatrenog oružja. Djeca su prebačena u zadarsku bolnicu, te se doznaje da nisu u životnoj opasnosti.

U kombiju je ozlijeđeno još sedam osoba, vjerojatno tijekom opasne vožnje.

“Postoji mogućnost da su djeca zadobila ozljede u pucnjavi, no to će pokazati istraga. Za vozačem i organizatorima se još traga”, rekao je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan za Dnevnik.hr.

 

Komentiraj