hrsphoto.photodeck.com, facebook.com

Pobjedom nad Islandom Hrvatska osigurala plasman u drugi krug Europskog prvenstva

Hrvatska rukometna reprezentacija je u drugom kolu skupine A u splitskoj Spaladium Areni došla do svoje druge pobjede na Europskom prvenstvu.

S 11 000 navijača hrvatski rukometaši proslavili su pobjedu nad Islandom i osigurali plasman u drugi krug natjecanja koji će se igrati u Zagrebu. Iako su na poluvremenu imali samo pogodak prednosti (14:13), u nastavku su u potpunosti slomili otpor Islanda i slavili s rezultatom 29:22.

Prvo ime susreta bio je sjajni Luka Cindrić koji je postigao sedam pogodaka, dok je pet dodao Manuel Štrlek.

Ivan Stevanović je na vratima skupio sedam obrana. Kod Islanda se istaknuo Aron Palmarsson s pet pogodaka.

“Treba čestitati reprezentaciji Islanda koji je odlično igrao u prvom poluvremenu, pogotovo 6-0 obranu. Zaslužili smo pobjedu danas, jer smo u drugom dijelu utakmice sjajno igrali i obranu i napad. Imali smo odličnih rješenja u napadu. Izostanak Duvnjaka nas je emotivno držao u utakmici i dali smo sve od sebe. Drago mi je za Buntića i Mamića, ali uvijek ističem da je cijela reprezentacija zaslužna za rezultat”, prokomentirao je izbornik Lino Červar odigranu utakmicu.

“Zadovoljni smo. Igrali smo dobro u drugom dijelu utakmica. Obrana nam se napokon učvrstila i to je dalo krila napadu koji je efikasno sve rješavao. Čestitam svojim suigračima na odličnoj igri”, rekao je Ivan Stevanović koji je svojim obranama podigao publiku na noge.

Treću i posljednju utakmicu skupine A Hrvatska igra u utorak, 16. siječnja, u 20.30 sati protiv Švedske.

Ivan Stevanović

Komentiraj