Pobjedniku kupa i superkupa osigurane financijske nagrade

Novu nogometnu sezonu u Hrvatskoj će sljedeće subote, 9. srpnja, od 20 sati na Maksimiru utakmicom SuperSport Superkupa otvoriti aktualni prvak Dinamo i aktualni pobjednik kupa Hajduk. Već tjedan dana kasnije na rasporedu je i prvo kolo HNL-a kojeg će u petak, 15. srpnja, također na Maksimiru otvoriti Dinamo i Lokomotiva.

S novom sezonom starta i novi, značajno bogatiji, ugovor o TV pravima koji će klubovima u iduće četiri godine donijeti 11 milijuna eura po sezoni. Vlasnik TV prava je Hrvatski Telekom, a utakmice će se moći pratiti na novim MaxSport TV kanalima te nakon 11 godina dijelom ponovno i na HTV-u. Naslovni sponzor lige pak postaje kladionica SuperSport. Od novosti koje nas očekuju izdvojimo da je propozicijama natjecanja u suradnji s naslovnim sponzorom predviđeno da se nakon svake utakmice HNL-a proglašava njen najboljih igrač, a mjesečno i najbolji pojedinac lige.

Veća financijska izdvajanja po pitanju TV prava u HNL-u prati i uvođenje financijskih nagrada u kupu i superkupu. Dinamo i Hajduk će se tako iduće subote osim za prvi trofej u sezoni boriti i za nagradu od 130.000 kuna koju kroz TV prava osigurava HNS dok poraženom pripada 70.000 kuna.

Za razliku od nedavno odigranog finala kupa na Poljudu između Rijeke i Hajduka (1:3) gdje je organizator utakmice bio Savez u superkupu je organizator aktualni prvak, odnosno u ovom slučaju Dinamo. Njemu tako pripadaju svi prihodi, ali i svi troškovi organizacije utakmice. Uz to Dinamo je prema pravilniku obvezan platiti Hajduku troškove smještaja u Zagrebu za dolazak na Superkup. Riječ je o jednom noćenju za do 35 osoba u hotelu s najmanje četiri zvjezdice te puni pansion.

Osim u superkupu financijske nagrade su uvedeni i za novu sezonu Hrvatskog nogometnog kupa i to na sljedeći način. U pretkolu domaćinu pripada 10.000, a gostu 7.500 kuna. U šesnaestini, osmini i četvrtfinalu nagradu ima samo domaćin i to po 15.000, 20.000 i 30.000 kuna. Za polufinale je predviđeno po 50.000 kuna i za gosta i za domaćina. Finalistu kupa pripada 75.000 kuna, a osvajaču Rabuzinova sunca 150.000 kuna. Nagrade će zahvaljujući ugovoru o TV i sponzorskim pravima isplatiti Hrvatski nogometni savez.

HNS povećao naknade službenim osobama i proširio elitnu skupinu sudaca

Komentiraj