Regionalna nogometna liga s prostora bivše Jugoslavije mogla bi početi 2018. godine, izjavio je predsjednik Nogometnog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

On je gostujući na televiziji Arenasport istaknuo kako postoji koncept natjecanja koji je podržala Europska nogometna federacija (UEFA). Otkrio je kako su predstavnici UEFA-e na nedavnom sastanku u Moskvi razgovarali sa čelnicima saveza s ovih prostora o pokretanju lige.

“Ideja je da se igra paralelno s nacionalnim prvenstvima, a liga bi se igrala između veljače i svibnja. Plan je da Balkanski kup prvi put bude odigran 2018. godine,” kazao je Kokeza.

Prvi čovjek srpskog nogometa je otkrio kako bi pobjednik lige dobio 2,5 milijuna eura i prohodnost prema Ligi prvaka, dok bi prvih osam ili 10 klubova zaradilo najmanje 700.000 eura.

“Mislim da sam dobro zapamtio brojke. Nagrade bi bile značajne i imale bi velikog utjecaja na proračune svih klubova,” dodao je Kokeza.

Plan je da iz Srbije i Hrvatske u ligi sudjeluju po četiri kluba, Bosna i Hercegovina imala bi dva predstavnika, a Crna Gora, Makedonija i Slovenija jednog.

Komentiraj