U Gradu Zagrebu završilo se dvodnevno Natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva, tzv. Case Study Competition (CSC) u organizaciji hrvatskog Alumni kluba IEDC – Poslovne škole Bled.

Nakon finalnih prezentacija timova svih devet tvrtki (Alarm automatika, Cemex, Franck, HEP, HPE, IN2, JGL, Styria i Vipnet) predsjednik žirija natjecanja, dr. Brane Kalpič, proglasio je tim HEP-a pobjednikom, jer je najbolje riješio zadani poslovni izazov.

Dr. Kalpič, poznat je kao veliki stručnjak na području strategije i poslovnih modela. Profesor na Poslovnoj školi Bled ovom prilikom održao je i predavanje publici od oko sto hrvatskih menadžera. IEDC – Poslovna škola Bled već tradicionalno organizira natjecanja u riješavanju poslovnih slučajeva.

“Koristilo nam je što smo radili sa ljudima s kojima nismo prije radili. Bilo je interesantno vidjeti kako dinamika funkcionira unutar grupe, raspored zadataka, uloge unutar tima i kako se to na kraju spaja u jednu cjelinu koja mora biti konkretan proizvod”,  rekli su članovi pobjedničkog tima HEP-a.

“Predavanja o zanimljivim poslovnim temama uvijek su utjecajan i zahvalan način u popularizaciji managementa i obrazovanja na tom području. Ali ni jedan način ne ostavlja tako jak utjecaj i dojam kao sto je to CSC. CSC uvijek je izazov za sve nas – svaka grupa ima svoje razumijevanje situacije i traži svoj pristup i način u rješavanju poslovnog problema. Tu je i važna lekcija za učenje koju nam CSC donosi a to je, da ne postoji samo jedan način kako riješiti zahtjevnu poslovnu situaciju, ali da se prijedložna rješenja mogu bitno razlikovati po svojoj konzistentnosti i efektivnosti”, prokomentirao je Dr. Brane Kalpič.

Komentiraj