Pobjeda Olivia Wilde protiv Jasona Sudeikisa u borbi za skrbništvo nad djecom

Jason Sudeikis, glumac poznat po ulozi u hvaljenoj seriji „Ted Lasso“ sudski je poražen od bivše partnerice, glumice Olivie Wilde, s kojom se spori oko skrbništva nad njihovo dvoje djece. Naime, glumac je želio da njihova djeca žive s njim u New Yorku, ali sudac je sada odlučio da je njihov dom u Kaliforniji te je njegova žalba odbačena, objavio je portal Page Six.

Olivia Wilde tvrdila je kako joj je Sudeikis namjerno pokušao zaprijetiti oduzimanjem djece i to tako što su joj  usred filmskog događaja CinemaCon početkom ove godine uručeni sudski papiri kojima je Sudekis tražio da njihova djeca, sedmogodišnji Otis i četverogodišnja Daisy, žive s njim u New Yorku. Par se, inače, razišao u studenome 2020. godine nakon što su sedam godina bili zaručeni.

Isprva, kako je to objavio The Daily Mail, Olivia Wilde i Jason Sudeikis, dogovorili su se da će dijeliti skrbništvo nad djecom, ali je nakon toga došlo do razmimoilaženja u dogovorima oko toga gdje će djeca trajno živjeti. Zbog toga je Sudeikis u travnju ove godine pokrenuo sudski spor. Odgovarajući na njegov zahtjev, Olivia Wilde objasnila je kako su se njih dvoje isprva dogovorili da djeca pohađaju školu u Los Angelesu zato što je Sudeikis u Los Angelesu snimao seriju „Ted Lasso“.

„Nedavno je Jason odlučio da slijedeću godinu, dok neće raditi, provede u New Yorku te je želio da za to vrijeme djeca budu s njim. Kako se nisam složila s njim jer djeca godinama nisu živjela u New Yorku, Jason je pokrenuo sudski proces“, napisala je Olivia Wilde u odgovoru na tužbu te je podsjetila na neugodnu scenu koja se zbila kada je promovirala svoj budući film  „Don’t Worry Darling“ ljudima iz filmskog svijeta. Usred promocije, sudski djelatnik joj je pristupio i uručio papire u kojima je Sudeikis tražio da odvede djecu sa sobom u New York. „Jasonovi potezi imali su prijeteću namjeru. Mogao mi je diskretno uručiti te papire ali umjesto toga on se odlučio na agresivan pristup. Činjenica da me Jason želio profesionalno uznemiriti i postaviti naš osobni sukob na javnu scenu u suprotnosti je s interesima naše djece.“

Sudeikis je na sudu rekao kako se namjerava u srpnju, nakon završetka snimanja nove sezone serije „Ted Lasso“, preseliti u Brooklyn te da se nadao da će se i Olivia Wilde i djeca vratiti u New York gdje bi brinuli za djecu onako kako je bilo dogovoreno. No, tada je shvatio da  je Olivia Wilde odlučila ostati u Los Angelesu s djecom, te je spomenula namjeru da se preseli u London 2023. godine.  Radi se o tome da je Olivia Wilde u vezi s 10 godina mlađim britanskim pjevačem i glumcem Harryjem Stylesom. Ona je, naime, režirala i glumi u filmu „Don’t Worry Darling“ zajedno sa Stylesom, te je njihova romansa započela tijekom snimanja filma.

Što se tiče načina na koji je uručio svojoj bivšoj zaručnici papire sa zahtjevom da djeca slijedećih godinu dana provedu s njime u New Yorku, Sudeikis je rekao kako mu je neugodno zbog svega što se dogodilo. Rekao je kako nije želio da joj se ti papiri predaju ispred njihove djece te je odlučio da se to obavi u hotelu u Las Vegasu gdje je bila smještena za vrijeme prezentacije filma „Don’t Worry Darling“. Sudski izvršitelj ju je tada, kazao je Sudeikis, primijetio na predstavljanju filma i uručio joj zahtjev. „Žao mi je što se to tako dogodilo. To je za Oliviu bio važan događaj“, zaključio je Sudeikis.

Komentiraj