Koalicijska lista IDS-HNS-ISU-IL-BDSH-Zeleni osvojila je 97 mandata, odnosno 66,44 posto glasova birača, na izborima za članove Vijeća mjesnih odbora grada Pule koji su održani u nedjelju, a izlaznost je bila mala, oko 13 posto, priopćeno je iz pulskog Izbornog povjerenstva.

 Od ukupno upisanih 50.734 birača na izborima za 16 pulskih mjesnih odbora odazvalo se svega 6.822 birača, što predstavlja odaziv od 13,45 posto, rekla je  predsjednica Izbornog povjerenstva Gordana Lanča.

Ukupno se biralo 146 vijećnika u svih 16 mjesnih odbora na području Grada Pule, a otvorene je bilo 17 birališta jer je Mjesni odbor Busoler jedini imao otvorena dva birališta.

Birale su se tri stranačke liste koje su podnijele kandidature za svih 16 mjesnih odbora dok su u sedam mjesnih odbora svoje liste predale i grupe birača.

Prema neslužbenim rezultatima najviše vijećnika osvojila je lista IDS-HNS-ISU-IL-BDSH-Zeleni, i to 97 mandata odnosno 66,44 posto glasova birača, lista SDP-HSU-SDSS-OraH osvojila je 24 mandata odnosno 16,44 posto glasova, Liste grupe birača osvojile su 17 mandata odnosno 11,64 posto glasova dok je HDZ, koji je samostalno izašao na izbore, osvojio osam mandata ili 5,48 posto glasova.

“Izlaznost je bila mala, a izbori su protekli bez ikakvih problema. Na biralištima nisu zabilježeni propusti”, rekla je predsjednica Izbornog povjerenstva Gordana Lanča.

Komentiraj