Po Grobniku vozio s čak 3,5 promila uz važeću zabranu upravljanja automobilom i bez vozačke. Platit će ‘masnu’ kaznu

Primorsko-goranska policija proteklog je vikenda pojačano nadzirala promet. Policijski su službenici nadzirali kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela te ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

Ukupno su na području Primorsko-goranske županije evidentirali 246 prometnih prekršaja, od kojih se 97 odnosi na nedopuštenu brzinu, 27 je nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji, a 11 prekršaja vožnje s neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima.

Među sedam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, svakako se ističe 37-godišnji vozač koji je u subotu, 9. siječnja, na Grobničkoj cesti zaustavljen s čak 3,55 promila alkohola u krvi. Osim što je automobilom upravljao u evidentno pijanom stanju, ovaj 37-godišnjak nije ni smio upravljati automobilom zbog važeće zabrane. Također, kod sebe nije imao ni vozačku dozvolu.

Policijski službenici su ga priveli u službene prostorije, gdje je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Predložena mu je novčana kazna od 40 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od godinu dana,  izvijestila je primorsko-goranska policija.

Komentiraj