Po dva pozitivna slučaja koronavirusa u redovima Španjolske i Švedske

Branič španjolska nogometne reprezentacije Diego Llorente pozitivan je na koronavirus, a predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales kazao je medijima da će u momčadi vjerojatno biti još slučajeva, nakon što je i kapetan ‘Furije’ Sergio Busquets u nedjelju dobio pozitivan nalaz.

Nakon potvrde da je Busquets pozitivan, u izolaciji je završila cijela reprezntacija i stručni stožer. Nakon pozitivnog nalaza španjolskog kapetana, pozvana su šestorica seniora – Kepa Arrizabalaga, Raul Albiol, Carlos Soler, Brais Mendez, Pablo Fornals and Rodrigo Moreno – kako bi, ako bude potrebno, otišli s reprezentacijom na EURO.

U pobjedi 4:0 protiv Litve u prijateljskoj utakmici u utorak je na teren izašla mlada reprezentacija zajedno s izbornikom. Neki od mladih reprezentativaca, dodao je Savez, vjerojatno će biti pozvani da ostanu u Madridu i priključe se reprezentaciji.

Rubiales je također kritizirao odluku nacionalne televizije TVE da ne emitira prijateljsku utakmicu protiv Litve, posljednju provjeru prije početka Europskog prvenstva, na glavnom kanalu, već je prijenos prebačen na ‘sestrinski kanal’ Teledeporte. “Nadao sam se da će se TVE prema nacionalnom timu, timu svih Španjolaca, odnositi s više ljubavi i poštovanja. Pogotovo u ovakvim krhkim vremenima. Imamo pozitivne slučajeve, vjerojatno će ih biti i više, ali i ovi igrači zaslužuju poštovanje, kao i grb na njihovim dresovima”, poručio je.

Španjolska će Europsko prvenstvo otvoriti sljedeći ponedjeljak protiv Švedske, reprezentacije u kojoj su također zabilježena dva pozitivna slučaja zaraze koronavirusom.

U utorak je pozitivan nalaz prvo dobio veznjak, Juventusov Dejan Kuluševski. On je ostao u Stockholmu, dok je ostatak reprezentacije otputovao za Gothenburg gdje će odraditi zadnji dio priprema za prvenstvo.

Švedski izbornik Janne Andersson je izjavio da neće zvati pričuvnog igrača i da se nada da će Kuluševski biti u stanju priključiti se momčadi poslije prve utakmice u skupini E protiv Španjolske koja je na rasporedu u ponedjeljak i igra se u Sevilli.

Samo nekoliko sati kasnije, pozitivan nalaz dobio je i Mattias Svanberg. Iz švedske reprezentacije poručili su da Svanberg neće trenirati s ostatkom ekipe. njegov test će se, navela je liječnička ekipa švedske reprezentacije, ponovno analizirati.

 

Komentiraj