Po dućanima krali parfeme, u dva mjeseca ‘dignuli’ više od 200 bočica

Zagrebačka policija u četvrtak je izvijestila da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca zbog sumnje da su s polica trgovina krali parfeme u trenucima nepažnje ili zauzetosti zaposlenica.

“Sumnja se da su tijekom siječnja i veljače 2021. godine, u raznim kombinacijama, dolazili u trgovine na području Maksimira, Malešnice, Španskoga, Trešnjevke, Novog Zagreba i Trnja i to s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, gdje bi potom iskorištavali nepažnju ili zauzetost zaposlenica kako bi s polica otuđili parfeme s kojima bi pobjegli. Navedena je djela 25-godišnjak najčešće činio sam, u pet navrata ih je počinio zajedno i u dogovoru s 40-godišnjakom dok je još nekoliko puta ta djela počinio s jednom zasad nepoznatom osobom”, priopćili su iz policije.

Zaposlenice u trgovinama u Novom Zagrebu i Trnju pokušale su ih zaustaviti u krađi, no nisu uspjele. Muškarci su s ukradenim parfemima pobjegli iz trgovina.

“Krajem studenoga 2020. godine sumnja se da je 25-godišnjak u Novom Zagrebu iz osobnog automobila marke Peugeot Boxer zagrebačkih registarskih oznaka otuđio ruksak. Nedugo potom, s karticom koja se nalazila u otuđenom ruksaku pokušao je platiti artikle kupljene u kiosku, međutim transakcija je odbijena”, stoji u priopćenju.

Ukupna materijalna šteta koju su uzrokovali iznosi oko 108.170 kuna.

Nakon dovršenog istraživanja, 25-godišnjak je predan je pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeto je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner