Borna Filic/PIXSELL

PO DRUGI PUT: Sinčić, Palfi i Pernar ponovno osnivaju novu stranku

Čelništvo Živog zida, Ivan Sinčić, Vladimira Palfi i Ivan Pernar danas će probati po drugi put osnovati stranku koja bi naslijedila Živi zid, pišu 24 sata.

Navodno su pokušaji osnivanja nove stranke povezani s policijskom istragom, koja već traje, jer su prijavljeni da su Živi zid preuzeli falsificiranim potpisima. Zato su protivnici aktualnog vodstva pokušali osnovati novu stranku. Ministarstvo uprave je to odbilo obrazloživši kako smatra da je aktualno vodstvo legitimno, dok se ne završe istrage.

Sinčić, Palfi i Pernar pokušali su osnovati novu stranku i nazvati je “Živi zid Ivan Sinčić”. Ministarstvo uprave ih je odbilo, pojasnivši da bi time zbunili javnost, jer je ime previše slično postojećem Živom zidu.

Stranke u Saboru dobivaju novac za svoj rad po svakoj zastupnici ili zastupniku. Za četiri zastupnika godišnje bi trebali dobivati oko milijun kuna, a novac dobiva ona stranka u kojoj su zastupnici u trenutku konstituiranja Sabora koje je najavljeno u petak. To je trenutačno aktualni Živi zid, ali sve ovisi o policijskoj istrazi, pišu 24 sata.

Komentiraj