Igor Kralj/PIXSELL

PNUSKOK I U HNS-u Uz Mamiće osumnjičen i Vrbanović

Hrvatski nogometni savez (HNS) potvrdio je da je policijski odjel za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, koji je “pretresao” kuće braće Mamić i prostorije Dinama u četvrtak ujutro ušao i u sjedište krovne nogometne organizacije te da je “predmet obrade” i izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

“Djelatnici PNUSKOK-a su u Hrvatskom nogometnom savezu po nalogu županijskog suda, zbog postupka u kojem su predmet obrade, između ostalih, i prvi dopredsjednik HNS-a Zdravko Mamić te izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović“, stoji u priopćenju koje je u četvrtak poslijepodne objavljeno na HNS-ovoj internetskoj stranici.

HNS ističe i da “prema naputku nadležnih tijela ne smije komentirati proces niti ima bilo kakvih informacija o istome”.

Uskok je ranije u četvrtak potvrdio da protiv braće Mamić provodi “hitne dokazne radnje” zbog sumnje na primanje i davanje mita, utaju poreza i drugih davanja te zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, u kojima je osim čelnika Dinama navodno sudjelovala i službena osoba Porezne uprave, no Zdravko Mamić je iz slovenskih Moravskih Toplica gdje je s klubom na pripremama poručio da je riječ o lažima te da politički vrh “izmišlja afere domoljubima”.

 

  • HNS objavio da je PNUSKOK bio i u njihovu sjedištu.
  • “Predmet obrade” je i izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

 

Mamić je na konferenciji za novinare u nekoliko navrata istaknuo da je riječ o političkoj namještaljci koju je naredio politički vrh – od premijera naniže te da se sve radi zbog političkih ciljeva. Ustvrdio je da je iz istupa premijera Milanovića vidljivo da se izmišljaju afere prema svima desnima i domoljubima. “Ničija nije gorila do zore pa ni vaša neće”, kazao je Mamić, dodajući da će svi odgovarati pred institucijama i budućnosti. “Operativcima” je pritom poručio da ne “izvršavaju prljave političke naloge”.

Bivši ministar sporta, SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović izjavio je u četvrtak kako bi bilo neodgovorno govoriti o istrazi protiv Zdravka i Zorana Mamića, ali i kako “se čini da je Dinamo služio kao bankomat braći Mamić“.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je da se svi koje institucije pozovu na razgovor, pa tako i braća Mamić, što prije trebaju odazvati, poručivši im da se sa sudbinom treba suočiti brzo i efikasno.

Nakon što je policija u četvrtak ujutro počela pretraživati kuće braće Mamić, u potrazi za spornom dokumentacijom i dokazima koje su tražili i u prostorijama Dinama odvjetnica Zdravka Mamića, Jadranka Sloković, novinarima je ispred njegove kuće na zagrebačkom Tuškancu rekla da će se Mamić vratiti u Hrvatsku. O izvidima koji su tajni nije željela govoriti.

Vijest o akciji Uskoka i policije prvi je na svojoj internetskoj stranici službeno potvrdio Dinamo.

Komentiraj