Pljačkaša zaštitarskog kombija kod Osijeka terete za pokušaj teškog ubojstva

Protiv trojice mladića osumnjičenih da su prije desetak dana kod Osijeka opljačkali kombi s novcem te iz vatrenog oružja ranili dvojicu zaštitara, osječko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu tereteći ih za pokušaj teškog ubojstva prilikom razbojništva.

Osumnjičeni su prema sumnjama tužiteljstva 21. listopada, na cesti između Koprivne i Hrastina, zapucali na dvojicu zaštitara u nakani da ih liše života i oduzmu im sve stvari i novac, nakon što su maskirani i naoružani presreli njihov kombi kojim su prevozili utržak iz obližnjih trgovina.

Na teret im stavljaju da su rafalno zapucali iz automatskog oružja nepoznate marke u smjeru vozila i zatim izvukli zaštitare, kojim su oduzeli službene pištolje i mobitele te torbu s novcem u kojoj je bio utržak u iznosu od 770.000 kune.

Jedan od zaštitara pritom je ranjen na više mjesta ranjen u obje potkoljenice, a drugom je prostrijeljena lijeva natkoljenice.

Unatoč teškim ozljedama do smrtnog ishoda nije došlo zbog pravovremene pružene liječničke intervencije, izvijestilo je tužiteljstvo na svojim internetskim stranicama.

Jedan od osumnjičenika uhićen je dan nakon pljačke, a ostala dvojica su uhićena u četvrtak. Dvojici osumnjičenika određen je istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage i ponavljanja nedjela, a trećem zbog opasnosti od bijega, ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja nedjela.

Komentiraj