Igor Soban/PIXSELL

PLJAČKA U ZAGREBU: Naoružani lopovi upali u Zagrebački holding, ukrali najmanje 800.000 kuna

Trojica maskiranih pljačkaša upali su u prostorije Zagrebačkog holdinga u Aveniji Grada Vukovara nešto prije 18:30 sati nakon čega su opljačkali veću količinu novca.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji List, u trenutku upada u prostorije Holdinga, ondje je bilo nekoliko zaposlenika i stranaka. Pljačkaši su svima zaprijetili pištoljem i povicima ‘ovo je pljačka, daj novac’ uspjeli su se domoći veće svote novca.

Lopove su snimile nadzorne kamere iznad bankomata na samom ulazu u zgradu, a Jutarnji doznaje kako se procjenjuje da su oteli 800.000 kuna u gotovini nakon čega su se dali u bijeg.

U Zagrebačkom su holdingu potvrdili da je došlo do pljačke, ali druge detalje nisu iznosili. Na mjesto događaja stigla je policija, a istražitelji obavljaju razgovore sa zaposlenicima. U tijeku je i potraga za kamerama videonadzora na susjednim zgradama.ž

Prema pisanju medija, u trenutku razbojstva, koje je potrajalo svega par minuta, u prostorijama poslovnice uz nekoliko zaposlenika i zaštitara zateklo se i nekoliko stranaka. Dvojica zaštitara navodno nisu bili naoružani jer poslovnica Holdinga nije novčarska institucija. Razbojnici su navodno prijeteći pištoljem prisutnima naredili da legnu na pod, uzvikujući ‘ovo je pljačka, daj novac’.(Hina)

Komentiraj