Plenkovićeve pohvale Milinoviću zabrinule ličke HDZ-ovce

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u subotu je posjetio najveći gospodarski sajam u Lici – “Jesen u Lici”, a tom se prigodom sreo i sa županom Ličko-senjske županije Darkom Milinovićem. Kao što je poznato, Plenković i Milinović nisu u najboljim odnosima otkada je najmoćniji lički političar kritizirao aktualnog premijera te je zato i izbačen iz HDZ-a.

Zato je dio članova ličkog HDZ-a ostao iznenađen srdačnim susretom dvojice političara, a neki od njih su premijerove riječi pohvale upućene Milinoviću shvatili i kao njihovu pomirbu. Plenković je u Gospiću izjavio da se u tom gradu vidi koliko je „Lika bogata, koliko su ljudi predani radu i stvaranju i što je najvažnije predani onome autohtonome ličkom“ te je pohvalio rad župana Milinovića i gradonačelnika Karla Starčevića.

Iako je vjerojatno riječ tek o kurtoaznim riječima premijera, dio ličkih HDZ-ovaca ostao je iznenađen tim riječima te su izrazili zabrinutost da bi uskoro moglo doći do pomirbe Plenkovića i Milinovića, a možda i do povratka bivšeg ministra zdravstva u svoju matičnu stranku.

Ostaje samo pitanje što će na sve reći šef ličko-senjskog ogranka stranke Marijan Kustić koji svakim danom postaje sve snažnija figura u HDZ-u, što mu je omogućilo i gotovo potpuno preuzimanje vlasti u Hrvatskom nogometnom savezu.

Komentiraj