Plenković zbog korone želi pojedinačne sastanke s čelnicima stranaka, opozicija kritična

Predsjednik vlade Andrej Plenković sazvao je za sljedeći tjedan predsjednike stranaka kako bi s njima pojedinačno razgovarao o posljedicama pandemije, objavio je N1.

No ako je suditi prema izjavama čelnika novoizabranih opozicijskih stranaka, novopotvrđeni bi premijer mogao naići na žustru opoziciju.

“Nama je najvažnije da Plenkoviću pošaljemo poruku da, što se nas tiče, nema pregovora oko rezanja i prelamanja krize najobespravljenijih: radne većine, nezaposlenih, umirovljenika, blokiranih”, kazala je za N1 novoizabrana saborska zastupnica Katarina Peović iz Radničke fronte.

Stranka s imenom i prezimenom Dalije Orešković neće na taj razgovor. “Tko je ovog trena Andrej Plenković?”, pita Orešković. “Minimum pristojnosti nalaže da se prvo konstituira Sabor, da se utvrdi tko je oporba, tko vlast. Od dijaloga ne bježimo, ali nećemo dopustiti daljnje potkopavanje ugleda državnih institcija”, kazala je Orešković.

Stjepo Bartulica iz Domovinskog nada se “da Plenković ne želi dijeliti odgovornost”. U izbornoj noći rekao je da je dobio mandat od hrvatskih birača, pa očekujemo da u skladu s tim preuzme odgovornost, dodao je Bartulica.

Tomislav Tomašević iz Možemo ističe kako “nije dobro” da Plenković s čelnicima stranaka razgovara “jedan na jedan”, jer se tako “otvaraju mogućnosti za ‘dealove’ ispod stola”.

Boris Lalovac iz SDP-a kazao je kako će SDP ići na razgovore. “Uvijek smo bili konstruktivna oporba. U interesu je građana da najranjivije skupine ovu koronu što lakše prebrode”, kazao je Lalovac.

Komentiraj