PLENKOVIĆ ZAUZIMA NOVI KURS Mijenja li Vlada stav prema zabrani pobačaja?

hina

Sumnje je otvorio ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je na pitanje kakav će zakon o pobačaju Vlada napisati odgovorio – to je otvoreno pitanje, a život počinje začećem. Istodobno, poručuje da mu smeta uporaba rodne ideologije u Istanbulskoj konvenciji kojoj je cilj zaštita žena od nasilja. S tim se slažu i biskupi, ali i udruga Vigilare, javlja N1 televizija.

Više od 168.000 potpisa za zaštitu nerođene djece udruge Vigilare i ProLife predali su Hrvatskom saboru, a Sabor zahtjev proslijedio ministru zdravstva.

“Svakoga pojedinca treba respektirati, a poglavito potpise 160.000. Život počinje začećem i život treba zaštititi, ali kako – to je otvoreno pitanje”, kazao je Kujundžić.

Premijer Andrej Plenković dosad je govorio da se u zabranu pobačaja neće ići. No nakon Kujundžićeva odgovora pitanje je mijenja li se stav Vlade. Ustavni je sud odbio zabraniti pobačaj, ali je Vladi dao rok od dvije godine da napiše novi zakon.

“Vigilare će imati svoj prijedlog novog zakona i možemo jamčiti da će on ići i na ruku nerođenog djeteta i na ruku majke”, poručio je Ivan Mihanović iz zaklade Vigilare.

Komentiraj