PROPALA JE BRKIĆEVA POLITIČKA DEMONSTRACIJA na komemoraciji za Praljka – bez podrške središnjice HDZ-a nije uspio mobilizirati stranačku desnicu, a u vrhu Vlade se procjenjuje da on to radi i jer se plaši optužnice iz BiH

Pritisnut međunarodnim kritikama zbog svojih prvih reakcija na pravomoćnu presudu haaškoj šestorki, hrvatski premijer Andrej Plenković uspio je tijekom proteklog vikenda zauzdati dvije političke provokacije Milijana Brkića, zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora. Plenković je pokazao da Brkić zapravo nema kapaciteta mobilizirati stranačku desnicu, odnosno da u ključnim situacijama Plenković, kada to odluči, može kontrolirati HDZ, uključujući i njegovo desno krilo.

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell i Saša Zinaja
Podijeli objavu
Prethodni članakJARNJAK TERETIO SANADERA: Znao sam za crni fond i da se kod Barišića “broje penezi”
Sljedeći članakFOTO: Nakon nastupa u KD Lisinski, Ivan Šarić nastavlja turneju po hrvatskim gradovima
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.