Premijer Andrej Plenković gostovao je u Dnevniku Nove TV, te je tom prlikom komentirao odgovornost bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić u aferi “Hotmail”.

Na upit je li mu žao što je toliko povjerenje dao Martini Dalić, Plenković je odgovorio:

“Meni je žao činjenice da imamo problem u jednom procesu i upravljanju jednom krizom u koju smo investirali jako puno energije, jako puno truda, jako puno dobre volje i političkog kredibiliteta i Vlade i mene osobno. I stoga mi je žao da u ovom procesu nije bilo malo više obazrivosti i transparentnosti. Jer kada gledamo jedno takvo veliko restrukturiranje, najveće u Europi u ovom trenutku, sigurno svi poreti koje je Vlada učinili bili su odgovorni za opću dobrobiti i nije mi drago da bilo kakva sjena ili problem da pokuša prekrit sve ono pozitivno što se učinilo za radna mjesta, za hrvatski financijski sustav za budućnost brojnih dobavljača i partnera Agrokora. A u konačnici za uspješnu turističku sezonu. Sve je to  ono što je po mome sudu bitno i što sada biva donekle u medijskoj atmosferi i napadima političkim koje trenutno trpimo, na određeni način u drugom planu.”

Na upit o tome tko snosi odgovornost za prouzročenu netransparentnost, premijer je rekao:

“Predsjednica Vlade i gospodarstva Martina Dalić imala je ključnu ulogu da se brine o hrvatskom gospodarstvu. Kada vam se događa jedna ovakva kriza i to rapidnom brzinom onda moramo djelovati odgovorno, moramo djelovati brzo. Ja sam to već nekoliko puta kazao. Dakle, od siječnja pa do donošenja Zakona Vlada niti jednim svojim potezom nije generirala paniku na tržištu kapitala. Znate kakav je kapital. Vrlo je plah i brzo bježi. Mi smo stalno govorili, odgovornost za rješavanje.”

Komentiraj