FaH

PLENKOVIĆ ZA ARD: ‘Protjerat ću ekstremizam iz naše stranke’

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao je kratki intervju za njemačku televiziju ARD i konkretno se izjasnio o ekstremizmu u HDZ-u.

‘HDZ je desnica, no moja je misija ojačati i politički centar. To je jasan zadatak koji vrijedi za sve partnere naše stranke u cijeloj Europi. HDZ je stranka koja oduvijek želi predstavljati sve građane Hrvatske, no ekstremizam ću iz naše stranke protjerati. Hrvatski narod želi stranku koja se odgovorno postavlja prema nacionalnim interesima’, kazao je predsjednik HDZ-a.

Kako piše tportal.hr, zamoljen da još konkretnije precizira kako planira otresti HDZ teškog kapitala povezivanja s ustaškim režimom u Drugom svjetskom ratu, Plenković je usporedio današnji HDZ sa strankom za vrijeme predsjedništva Tomislava Karamarka.

‘Glavna razlika u odnosu na kampanju 2015. jest ta što se više ne želimo vraćati u prošlost, već se baviti najvažnijim pitanjima budućnosti. Ljudi u mojoj stranci su se pri formiranju programa prije svega fokusirali na gospodarske teme i u kampanji mi je bilo važno ne baviti ideologijom. Želimo da kultura komunikacije u Hrvatskoj bude na europskoj razini i, u tom smislu, ova kampanja bila je u svemu nalik onim kampanjama koje vi pratite u Europi’, izjasnio se Plenković.

Komentiraj