PLENKOVIĆ: “Vučić je sa svojom strankom pridruženi član EPP-a, pozvan je na Kongres”

Premijer Andrej Plenković jutros je nakon sjednice Vlade komentirao dolazak predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, na kongres EPP-a u Zagrebu.

“Politička skupština koja se održava u Hrvatskom saboru je sastanak niži od kongresa po svojoj razini, to je pripremno tijelo. Nije dobro iznositi laži u eter, koje onda svi prenose. To je važno za kulturu medija, ne treba lagati”, rekao je Plenković i dodao kako će se Kongres EPP-a održati u zarebačkoj Areni.

“Pripremamo ga jako dugo, dobili smo tu čast da budemo domaćini prije 2 godine, mislim da na to trebamo biti jako ponosni. Doći će preko 2000 ljuudi, svi čelni ljudi, šefovi država i vlada, i predsjednici stranaka koje su dio EPP-a”, rekao je predsjednik Vlade.

Istaknuo je da su mnogi čelnici potvrdili svoj dolazak, ali da Vučić još nije. “On je sa svojom strankom pridruženi član EPP-a. Pozvan je i, ako želi doći, doći će”, rekao je Plenković.

Na pitanje je li u redu da se Vučić pojavi na skupu EPP-a u Zagrebu, koji se održava nakon obilježavanja obljetnice pada Vukovara, Plenković je rekao da mu nije jasno zašto se ta dva događaja vežu.

“Ja još jedanput objašnjavam, kongres EPP-a je definiran prije dvije godine da će se održati sada. Svi članovi EPP-a su pozvani, a tko će od njih doći znat ćemo kad potvrde. Zašto mistificiramo nešto? Ja apeliram na sve vas da snizite ton činjenju nenormalnog nečega što nije nenormalno”, rekao je Plenković, kako prenosi N1.

Komentiraj