Plenković vodio sjednicu Vlade iz izolacije: “Nažalost, imamo novi rekord. Cjepivo će biti besplatno”

U četvrtak se održala sjednica Vlade, koju je vodio premijer Andrej Plenković iz izolacije.

Na sjednici će članovi Vlade dobiti informaciju o aktualnom stanju vezanom za epidemiju koronavirusa u Hrvatskoj, a među ostalim razmotrit će se i prijedlog odluke o oslobađanju obveze plaćanja zakupnine i naknade za korištenje poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske za zakupnike i korisnike kojima je obustavljen rad temeljem Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Tijek sjednice:

Plenković je na početku zahvalio kolegama koji su bili u saboru i predstavljali zakone.

Rekao je kako su unutar EU danas vođeni razgovori za distribuciju cjepiva. Kaže da se založio za sveeuropski pristup nakon što cjepiva budu odobrena.

Čestitao je međunarodni dan osoba s invaliditetom i kazao je da će on i Aladrović imati video-konferenciju sa svim udrugama osoba s invaliditetom.

“Vidimo nažalost da epidemija koronavirusa ne jenjava. U Hrvatskoj se broj zaraženih utrostručio. Broj je ponovno značanije narastao u dva zadnja tjedna studenoga. Nažalost danas imamo novi rekord, 4534 novozaražene osobe”, rekao je.

“Imamo informaciju da će EU regulatorno tijelo odlučiti o cjepivu Pfizera do kraga godine. Čim to bude, krenut će distribucije. Danas smo od šefa HZJZ-a Capaka čuli da će cijepljenje ići iz dvije doze za svaku osobu. Ići će se prema prioritetnom rasporedu. Cjepiva će biti besplatna za građane”, rekao je Plenković u svom uvodnom obraćanju.

Komentiraj