Plenković: “Vlada sindikatima nudi rješenje koje treba vratiti djecu u škole”

plenković

Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak da Vlada nudi sindikatima u obrazovanju rješenje koje treba vratiti djecu u škole i omogućiti nastavak obrazovne reforme, ne otkrivajući detalje Vladine ponude.

“Rješenje mislim da je jako dobro koje predlaže Vlada. Pustimo pregovaračima da se dogovore”, rekao je Plenković prelazeći Trg Sv. Marka iz Banskih dvora prema Hrvatskom saboru, gdje se održava sastanak Kluba zastupnika HDZ-a.

“Riječ je o rješenju koje treba vratiti djecu u škole, omogućiti da se nastavi naša politika obrazovne reforme i jedna apsolutno priprema za normalan rad”, dodao je premijer.

Naveo je i kako nije čuo izjavu čelnika Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilima Ribića da bez njegove prisutnosti na sastanku neće doći do dogovora.

Predstavnici sindikata pregovaraju u Banskim dvorima od 16,30 sati s predstavnicima Vlade na čelu s predstojnikom Ureda premijera Zvonkom Frkom Petešićem.

Čelnik Nezavisnog sindikata srednjih škola Hrvatske Branimir Mihalinec kazao je uoči početka sastanka da sindikati od Vlade očekuju konačnu ponudu kako misli riješiti problem zaostajanja plaća u obrazovanju i štrajka koji traje već 32 dana.

Vilim Ribić poručio je pak da bi se u pregovore trebao uključiti i Plenković.

“Mislimo da nema rješenja dok se premijer ne pojavi na pregovorima. Nema nikakvog razloga da njega ovdje nema, nedopustivo je da njega ovdje nema”, rekao je Ribić.

Plenković je u međuvremenu napustio sjednicu Kluba zastupnika HDZ-a i iz Sabora se vratio u zgradu Vlade, no ne zna se je li došao na pregovore sa sindikatima.

Komentiraj