PLENKOVIĆ ‘Vlada je u godinu dana za Vukovar učinila puno’

foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u dvorištu vukovarske Opće bolnice dao je izjavu medijima.

“Dvadeset šest godina je prošlo od tragedije i velike žrtve Vukovara, svih hrvatskih branitelja i civila koji su dali život, mladost, ljubav prema Hrvatskoj da bismo danas živjeli u slobodi i demokraciji. Sjećat ćemo se svih onih koji su dali život za Hrvatsku.

Tragedija koja se dogodila nakon skoro 90 dana konitnuiranog granatiranja od strane velikosrspke Miloševićeve agresije bila prekretnica u međunarondom priznanju Hrvatske. Nakon više od sedam godina Hrvatska je ovdje ponovno zaokružila svoju teritorijalnu cjelovitost. To je bio poticaj i na europskom putu zemlje i na tom tragu danas trebamo nastaviti graditi moderno demokratsko i u ključivo društvo”, izjavio je premijer Plenković.

Vlada je prije godinu dana za Vukovar obećala puno. Što je ispunjeno?

“Prošle godine je sjednica Vlade održavana u Vukovaru. Donijeli smo niz odluka kako unaprijediti život. Puno toga smo napravili. Sprema se novi zakon o razvoju Vukovara. Za 50 posto su povećana sredstva fonda za razvoj Vukovara – uglavnom za gospodarstvo, komunalnu vodnu sturktura, infrasturktura grada, Hrvatska vojska se vratila u grad, otvorio se niz objekata. Nastojimo pomoći svim mjerama, porezne olakšice koje ovdje postaju… Vladi je Vukovar izuzetno važan, moja kouminkacija s gradonačelnikom Penavom je praktički stalna, čujemo se svaka dva do tri tjedna. Omogućit ćemo i ostanak ljudi, al ii vraćanje određenog broja ljudi u grad. Za nas je Vukovar izrazito bitan”, rekao je Plenković.

Komentiraj