PLENKOVIĆ: “Vlada je stabilna”

Nakon što je u utorak odbijen Generalni urbanistički plan kojega je predložio gradonačelnik Milan Bandić i nakon što su prethodno odbijeni i HDZ-ovi amandmani, sve češće se govori o mogućim posljedicama onoga što se dogodilo u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Premijer jučer nije bio raspoložen za razgovor s novinarima.

“Nećemo danas o tome, jedan dan pauze”, rekao je u prolazu, a pred novinarima se nije ni zaustavio.

Samo je dobacio kako je vlada stabilna.

“Samo je li vlada stabilna”, dobacio je netko od novinara.

“A to apsolutno”, dobacio je Plenković, kako prenosi HRT.

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti Kažimir Varda izjavio je da za sada njihova potpora HDZ-u na nacionalnoj razini nije upitna sve dok se realiziraju zajednički projekti pa nema razloga da se parlamentarna većina ne održi.

SDP-ov Rajko Ostojić, pak, smatra da će se možda ići na nove parlamentarne izbore. “Dozvolite da zahvalim svim građankama i građanima grada Zagreba. Da zahvalim arhitektima, da zahvalim urbanistima, svima onima koji su pomogli da ova odluka ugleda svjetlo dana. Učinili ste veliku stvar. Možda idemo na parlamentarne izbore. Sve je otvoreno”, rekao je jučer Ostojić dodajući da je ovo sjajna pobjeda građana, a ne stranke ili političke opcije.

Tomislav Tomašević iz platforme Zagreb je NAŠ! poručio je da je igra živaca završila. “Mi smo kao oporba bili dosta disciplinirani i cijelo vrijeme smo za svako ovo prebrojavanje, svakih pola sata, svakih sat vremena imali dovoljno ruku da srušimo GUP. Očito je ovo HDZ-u bio ovo preveliki zalogaj s obzirom na pritisak struke, s obzirom na pritisak 20.000 građana koji su izašli na prosvjed, na pritisak javnosti i nisu ovo ipak mogli progutati. Apsolutno sam uvjeren da gradu Zagrebu, sada nakon što je srušen ovaj stari GUP, treba novi GUP za 21. stoljeće”, izjavio je.

Komentiraj