PLENKOVIĆ: “Vlada izrazito osjetljiva na pitanje osoba s invaliditetom”

Na početku današnje sjednice Vlade premijer Andrej Plenković komentirao je aktualne događaje u zemlji.

Još je jednom izrazio sućut obitelji ubijene socijalne radnice u Đakovu. Osudio je napad i izrazio nadu da će se ranjeni Ivan Pavić oporaviti. Zahvalio je ministrima Nadi Murganić i Davoru Božinoviću na svemu što su učinili.

Podsjetio je da je srijedu u Vladi održan sastanak s predstavnicima socijalnih radnika. “Nažalost ovo je druga tragedija ovakve vrste, prva je bila prije 20 godina u Splitu, pa ćemo učiniti sve korake da se zaštita unaprijedi”, rekao je Plenković.

Najavio je da će socijalni radnici dobiti status službene osobe te dodao da će se razmotriti da i neki drugi službenici dobiju isti status.

Zaključio je da će učiniti sve da se izbjegnu ovakve tragedije. “Od promjena koje će se dogoditi u sustavu najveću će korist imati korisnici sustava socijalne skrbi”, rekao je šef premijer.

Pohvalio se i dobrim gospodarskim pokazateljima pa tako i ljetnim prognozama Europske komisije. ”Moramo nastaviti stvarati ozračje, političku stabilnost i raditi na daljnjem unaprijeđenju hravtskog gospodarstva”, kazao je.

Plenković je naglasio da je njegova Vlada izrazito osjetljiva na pitanje osoba s invaliditetom te rekao da smatra da je rasprava o tome ispolitizirana. Podsjetio je da su već drastično smanjili cijenu i to za 90 posto. “Danas rješavanja ovo pitanje na najbolji mogući način i ne podliježemo populizmu i politikanstvu”, rekao je.

Podsjetio je da je danas 24. obljetnica strašnog zločina u Srebrenici te je izrazio sućut.

Komentiraj