PLENKOVIĆ “Vlada će pronaći način da pomogne gradovima koji su pretrpili velike štete od poplave”

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je gostovao u Dnevniku Nove TV. Plenković se javio iz Sukošana, gdje je najavio kako će Vlada pronaći način da pomogne gradovima koji su pretrpili velike štete od poplave.

“Prije svega želim zahvaliti svim vatrogascima, pripadnicima Civilne zaštite, Hrvatske vojske, ljudima koji su nastojali pomoći na svaki način da se olakšaju ovako neugodne situacije poput ove gdje su poplavljene bile ne samo kuće nego i neki javni objekti”, kaže Plenković koji podsjeća da je danas palo više kiše nego u posljednjih šest mjeseci zajedno.

“Vidjeli smo danas zadarsku bolnicu gdje je u vrlo kratkom roku, već tijekom jutra, nastala određena šteta i zaista učinit ćemo sve kao Vlada da i financijski, nakon što župan, po mom sudu gotovo sto posto, proglasi elementarnu nepogodu, pronađemo načine kako da pomognemo našim sugrađanima i svim gradovima i općinama koji su doživjeli ovakvu elementarnu nepogodu danas”, najavio je.

“Vlada ima načina da kroz resore i proračunske zalihe u situacijama ovakvih elementarnih nepogoda, pomogne onim krajevima koji su doživjeli katastrofu”, dodao je Plenković i poručio kako su posljedice u Istarskoj županiji nešto manje.

Naglasio je kako je zadovoljan reakcijom sustava i koordinacijom službi. “Hrvatska vojska je na raspolaganje stavila preko 300 svojih pripadnika, njih oko 125 je angažirano. Vozila, 14 crpki, koji nastoje u vrlo kratkom roku pomoći da se voda makne iz objekata koji su poplavljeni. Isto rade i vatrogasne postrojbe”, kaže.

Komentiraj