PLENKOVIĆ: Uvjeti Mosta su zanimljivi, ali pričekajmo izbore

FaH

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u subotu je za boravka u Šibeniku rekao kako su uvjeti  Mosta zanimljivi no da treba pričekati izbore jer, kako je rekao “idemo prvo ostvariti rezultat, a nakon izbora ćemo se dogovarati sa strankama koje su nam slične.”

Andrej Plenković je istaknuo kako se buduća vlada treba formirati na temelju cjelovitog rada.

Na pitanje podržavala li  zahtjev Mosta o smanjenju plaća saborskih zastupnika odgovorio je kako ne želi banalizirati rad državnih institucija. Plenković je govoreći o financiranju kampanje rekao da su dosad potrošili 2,9 milijuna kuna, a da će izvršno izviješće podnijeti DIP-u.

Predsjednik HDZ-a  je u sklopu predizborne kampanje u subotu posjetio Šibensko – kninsku županiju. a u Šibenik je došao nakon Drniša i Knina.  Na izborima sljedećeg tjedna u IX. izbornoj jedinici očekuje dobar rezultat, rekao je nakon razgovora s kolegama, kandidatima,  “Nakon svih njihovih predizbornih aktivnosti, sljedeće nedjelje ovdje očekujem dobar rezultat,  više mandata nego na prošlim izborima, kazao je .

Na pitanje kako komentira naputak Generalskog zbora da birači glasuju za one koji se zalažu za ostanak županija umjesto  regija, Plenković je odgovorio kako se s time slaže.  Nekoliko dana nakon imenovanja šefom HDZ-a , podsjetio je da je bio na sastanku s predstavnicima Zbora te su raspravljali o pitanjima branitelja, odnosima sa Srbijom, te kako je rekao, hibridnoj regionalnoj jurisdikciji Srbije koja je za njega neprihvatljiva.

Govoreći o regionalnom ustrojstvu Hrvatske, rekao je da HDZ želi fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju te precizniju podjelu nadležnosti između županija i ureda državne uprave

Komentirajući Milanovićeve  kritike, Plenković je rekao  kako SDP-ovac očito još shvatio  transformacijski aspekt koji je on unio u HDZ a koji će, kako je rekao, unijeti i u Hrvatsku.

Građani  mogu birati između potrošenog lidera, te njega kao nivog lidera HDZ-a koji Hrvatskoj nudi kvalitetnu perspektivu, rekao je Plenković popodne u Šibeniku.   Potom je posjetio “Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku”, manifestacija koja se ove se godine održava 12. put.

Komentiraj