Patrik Macek/PIXSELL

PLENKOVIĆ “Uštedjeli smo više nego što smo očekivali”

Hrvatski premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade osvrnuo se na aktualne događaje. Komentirao je svoj nedavni posjet Bruxellesu i financijske brojke za 2017. godinu.

“Prvi je sastanak bio o BiH nakon tamošnjih izbora izbora, gdje sam objasnio naše viđenje o duhu poštivanja Daytonskog sporazuma. Rekao sam da ovo što se dogodilo nije dobro za BiH te niti za jedan od tri konstitutivna naroda. Naglasili smo da je potrebno mijenjati izborni zakon. Druga važna tema je bila brexit. Hoće li doći do dogovorenog brexita ili ne”, rekao je Plenković o posjetu Bruxellesu i dodao da se Hrvatska zalaže za postizanje dogovora.

Pohvalio se i službenim financijskim brojkama za 2017. “Jako je pozitivna stvar, i DUZS i Eurostat izašli su s podacima za 2017. koji pokazuju da je suficit opće države bio veći nego što smo ranije procijenili. Smatram da smo na taj način dobili potvrdu da smo 2017., unatoč svim izazovima uspjeli uprihoditi više nego što smo potrošili kao opća država. Podatak o smanjenju javnog duga u udjelu BDP-u također govori da je to bila jako dobra godina”, rekao je i poručio da bi, po njihovim procjenama, do kraja godine trebao doći ispod 75.

Komentiraj