HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/

PLENKOVIĆ “Uspjeli smo unatoč svima koji su htjeli da proces ne uspije”

Premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade osvrnuo se na aktualne događaje. Na početku sjednice premijer je zaželio puno uspjeha nogometnoj reprezentaciji i njihovom izborniku Zlatku Daliću u četvrtfinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv domaćina.

Komentirao je i jučer izglasanu nagodbu u Agrokoru. “Ovo je prigoda da se podsjetimo da smo kao Vlada djelovali u izvandrednim okolnostima na učinkovit, kvalitetan i uspješan način, da spriječimo veliku krizu, opstanak kompanije, omogućimo vrijeme za konsolidaciju dobavljača”, rekao je Plenkovič i podsjetio da je kompanija bila u blokadi, a opskrba stala.

“Znate koliko je truda uloženo da se ovaj proces sruši, da se sruši Vlada. Mi smo svemu odoljeli. Vlada je vodila računa jedino o interesima države, radnim mjestima i proračunu. Nismo bili od onih koji su sa zeljem i selfijima rješavali problem”, poručio je Plenković.

Naglasio je kako su odoljeli izglasavanjima nepovjerenja i pokazali da su imali ispravan smjer i političku snagu dovesti proces do ove točke. “Ovo nije kraj”, istaknuo je premijer i dodao da Agrokor mora ostati generator gospodarskog rasta te da novi vlasnici trebaju voditi računa i o gospodarskim interesima Hrvatske.

“Uspjeli smo unatoč svima koji su htjeli da proces ne uspije”, zaključio je.

Komentiraj