Premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade osvrnuo se na aktualne događaje. Na početku sjednice premijer je zaželio puno uspjeha nogometnoj reprezentaciji i njihovom izborniku Zlatku Daliću u četvrtfinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv domaćina.

Komentirao je i jučer izglasanu nagodbu u Agrokoru. “Ovo je prigoda da se podsjetimo da smo kao Vlada djelovali u izvandrednim okolnostima na učinkovit, kvalitetan i uspješan način, da spriječimo veliku krizu, opstanak kompanije, omogućimo vrijeme za konsolidaciju dobavljača”, rekao je Plenkovič i podsjetio da je kompanija bila u blokadi, a opskrba stala.

“Znate koliko je truda uloženo da se ovaj proces sruši, da se sruši Vlada. Mi smo svemu odoljeli. Vlada je vodila računa jedino o interesima države, radnim mjestima i proračunu. Nismo bili od onih koji su sa zeljem i selfijima rješavali problem”, poručio je Plenković.

Naglasio je kako su odoljeli izglasavanjima nepovjerenja i pokazali da su imali ispravan smjer i političku snagu dovesti proces do ove točke. “Ovo nije kraj”, istaknuo je premijer i dodao da Agrokor mora ostati generator gospodarskog rasta te da novi vlasnici trebaju voditi računa i o gospodarskim interesima Hrvatske.

“Uspjeli smo unatoč svima koji su htjeli da proces ne uspije”, zaključio je.

Komentiraj