Plenković uputio sućut albanskom premijeru Rami

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u utorak sućut albanskom premijeru Ediju Rami, te poručio da Hrvatska u Albaniju šalje specijalizirani tim za spašavanje i traganje.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u telefonskom razgovoru s albanskim predsjednikom Vlade Edijem Ramom uputio je izraze sućuti obiteljima žrtava te suosjećanja s albanskim narodom u povodu snažnog potresa koji je sinoć pogodio Albaniju, izrazivši nadu u brz oporavak svih ozlijeđenih te pronalazak nestalih.

“Izrazivši solidarnost i spremnost Hrvatske da u ovim teškim trenucima pomogne prijateljskoj Albaniji, predsjednik Vlade Plenković poručio je kako će slijedom odluke Vlade, Hrvatska danas u popodnevnim satima helikopterima Hrvatske vojske u Albaniju poslati specijalizirani tim za spašavanje iz ruševina Državne intervencijske postrojbe Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a.

Slijedom odluke Vlade te uz suglasnost Predsjednice Republike, odobrava se prelazak granice RH Oružanim snagama RH radi pružanja humanitarne pomoći Albaniji koju je pogodio potres, prevoženjem i potporom modulu Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske.

Za izvršenje ovih zadaća odobrava se korištenje dva helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s pripadajućim posadama”, navodi se u priopćenju Vlade.

Potresi pogodili Albaniju, najmanje 16 poginulih i 600 ozlijeđenih

Komentiraj