Robert Anic/PIXSELL

PLENKOVIĆ ‘Unatoč svim specifičnostima političke godine, možemo biti izrazito zadovoljni’

Predsjednik Vlade i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ)  Andrej Plenković u srijedu navečer je na Božićnom domjenku HDZ-a na kojemu su se okupili brojni stranački dužnosnici i predstavnici medija, poručio da unatoč svim specifičnostima ove političke godine, kada podvuku crtu, mogu biti izrazito zadovoljni, a ambicija je da takav uspješni trend HDZ nastavi i u 2017., osobito na lokalnim izborima.

Na Božićnom domjenku HDZ-a u Oris – Galeriji okupili su se i HDZ-ovi ministri i drugi predstavnici Vlade, saborski zastupnici iz redova HDZ-a te brojni predstavnici hrvatskih medija.

Plenković je stranačkim kolegicama i kolegama zahvalio na izvrsnom uspjehu na izborima za Hrvatski sabor, na, kako je rekao, “novoj prigodi kada smo dobili povjerenje hrvatskih birača da formiramo novu hrvatsku Vladu”.

“Mislim da unatoč svim specifičnostima ove političke godine, kada podvučemo crtu možemo biti izrazito zadovoljni. Sa ambicijom da takav trend nastavimo i iduće godine, u 2017., osobito na lokalnim izborima. Vjerujem da ćemo zajedničkim radom i opravdavanjem povjerenja koje smo dobili od hrvatskih birača  nastaviti tim uspješnim putem”, istaknuo je Plenković.

Zahvalio je i svim predstavnicima medija za kontinuirano praćenje rada Hrvatske demokratske zajednice.

“Za vaše analize, komentare, kritike. Sve je to korisno i sve to utječe na popravljanje onoga što može biti bolje, na introspekciju, analizu i na, naravno, korigiranje pojedinih politika i stajališta. U tom odnosu u modernoj demokraciji između javnosti i političkih stranaka važno je da gajimo međusobno poštovanje, političku kulturu koja je na razini odgovornosti velikih stranaka, stručnjaka, uglednih novinara i medija i naravno da na taj način promičemo vrijednosti demokracije, slobode govora, izražavanja i medija u hrvatskom društvu, poruka tolerancije, snošljivosti i dijaloga”, istaknuo je Plenković.

Najavio je da će na tom tragu biti politika HDZ-a u idućoj godini.

Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković zaželio je svima čestit Božić te puno sreće i u novoj 2017. godini.

Komentiraj