Plenković u svečanoj loži na polufinalu, traže se komercijalni letovi

EPA/JULIEN WARNAND

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju sutra će u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv Engleske u Moskvi iz svečane lože bodriti premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Grdan Jandroković.

Večernji list piše kako je Vlada jučer čekala odgovore agencija postoji li mogućnost (ima li mjesta) da predstavnici Vlade i Sabora u Moskvu odu komercijalnim letom. Tako bi, naime, više Vladinih i saborskih dužnosnika moglo na polufinalnu utakmicu jer je Vladin avion ograničenog kapaciteta (12 putnika).

Premijer, prenosi izjave izvore iz Vlade Večernji, neće ‘upadati’ u svlačionicu naših reprezentativaca, ali će sudjelovati u programu koji će omogućiti njegovo druženje s našim nogometašima. “Svlačionica je svetinja i Plenković to zna. Sa sobom će imati navijački dres, a kako se nadamo prolasku u finale, premijer bi išao i na tu utakmicu”, kaže izvor iz Vlade.

Odlasku u Moskvu, piše Večernji, nadaju se i brojni HDZ-ovi dužnosnici, a predsjednica, koja će propustiti sutrašnju utakmicu, ponovno će put Rusije plasira li se Hrvtaska u finale.

Komentiraj