PLENKOVIĆ U SPLITU “Hrvatskoj je zbog krize u Agrokoru prijetio financijski i gospodarski tsunami”

Autor:

Split, 7.5.2017. - Predstavljanje kandidatkinja i kandidata Hrvatske demokratske zajednice Splitsko-dalmatinske županije za naèelnike, gradonaèelnike i župana. Na slici Ante Sanader, Blaženko Boban, Andrej Plenkoviæ i Andro Krstuloviæ Opara.
foto HINA/ Mario STRMOTIÆ/ ua

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković u nedjelju je u Splitu izjavio kako je Hrvatskoj zbog krize u Agrokoru prijetio ‘gospodarski i financijski tsunami’.

Poručio je da su njegova Vlada i HDZ rješavanju poteškoća u vezi s Agrokorom pristupili odgovorno i na temelju iskustava u rješavanju sličnih problema u drugim zemljama. “Mi to radimo zakonski, bez hajke, histerije i linča i bez traženja skalpa, a neki drugi to rade tako da bi mu nekakav uspjeh bio koristan u kampanji za lokalne izbore”, izjavio je Plenković.

Kandidatima HDZ-a i nazočnima na stranačkom predizbornom skupu u Splitu poručio je da ne smiju dopustiti da se ‘monstruozne, netočne i krajnje zlonamjerne optužbe plasiraju u javnost – da HDZ štiti neki kriminal u Agrokoru’.

“U interesu je HDZ-a i Vlade – ako se utvrde neke nepravilnosti – da za njih odgovara onaj tko ih je počinio, pa i kazneno, a nadležne će institucije to istražiti”, naglasio je Plenković. Komentirao je i smijenjene ministre iz redova Mosta. Istaknuo je da postupak trojice ministara Mosta, koji nisu dali podršku ministru financija Zdravku Mariću, znači da su “bili uz SDP,” a ne uz partnera u Vladi, to jest uz HDZ. “Takav potez diskvalificira suradnju”, dodao je.

Naglasi je da se HDZ prema Mostu ponašao korektno i ispunio svoje obveze.

Na lokalne izbore, otkrio je, HDZ ide s porukom “Jedna je Hrvatska”. Očekuje pobjedu HDZ-ovih kandidata za splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića -Opare i za župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana .

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)