Plenković u Saboru podnosi godišnje izvješće, nakon toga rasprava o opozivu Kujundžića

Hrvatski premijer Andrej Plenković u srijedu će u Saboru podnijeti godišnje izvješće o radu Vlade.

Saborskim Poslovnikom iz 2013. premijer je obvezan jedanput godišnje, na početku jesenskog zasjedanja, Saboru usmeno predstaviti Vladino izvješće.

Treće je to godišnje izvješće koje Plenković podnosi Saboru, a uoči treće godišnjice njegove Vlade. Sabor je 19. listopada 2016. iskazao povjerenje prvoj Plenkovićevoj Vladi, u kojoj su koalicijski partneri bili HDZ i Most.

Prema Poslovniku, premijer može govoriti do sat vremena, replike nisu dopuštene, a o izvješću raspravljaju samo predstavnici klubova, njih 14, ne i zastupnici pojedinačno.

Predstavnici klubova mogu govoriti do 20 minuta, a nakon izlaganja klubova premijer ima pravo na 20-minutno završno izlaganje.

Nakon premijerovog izvješća, predviđena je rasprava o oporbenom prijedlogu o izglasavanju nepovjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

Kujundžić je jučer kazao da u današnjoj raspravi očekuje ‘oporbenu predstavu’. “PR-ovci u liku Mosta i SDP-a meni sutra otvaraju medijski i politički prostor da priopćim javnosti što smo sve napravili. Zahvaljujem posebno njihovim predsjednicima Petrovu i Bernardiću što sutra otvaraju veliki medijski i politički prostor Ministarstvu zdravstva i Vladi”, rekao je jučer Kujundžić novinarima.

Komentiraj