Plenković u Saboru: “Ostajemo uz Beroša”

Premijer Andrej Plenković kazao je u srijedu tijekom saborske rasprave o opozivu ministra zdravstva kako Vlada “ostaje uz ministra Beroša”.

“Ovo je treća interpelacija o nepovjerenju, sve su završile na isti način. Mi ostajemo pri odluci Vlade, odbili smo sve točke iz inicijative. Ostajemo uz ministra Beroša”, kazao je premijer Plenković.

Navodi da podaci o cijepljenju pučanstva nisu dovoljni. “Ja sam osobno vrlo nezadovoljan time. Činjenica da se sporije i manje cijepilo nego je trebalo je vjerojatno povezana uz više preminulih od COVID-a”, rekao je.

“Shvatili smo koliko je jak pokret protiv cijepljenja na manjim, lokalnim epidemijama. To je vrlo razočaravajuće. Ne znači da nas sutra neka nova epidemija neće iznenaditi”, dodao je.

“Za zdravstvo je uloženo puno sredstava. Liječnicima je plaća povećana za 40 posto, učinili smo puno u rješavanju dugova u zdravstvu i saniranju bolničkog sustava”, nastavio je Plenković.

“Lijepo je biti predsjednik Vlade i ponositi se bolnicama u Rijeci i Puli. Tamo vlast obnašaju neke druge strukture, no suradnja s lokalnim jedinicama pokazuje da jačamo zdravstveni sustav bez obzira na to”, dodao je.

“Ministar Beroš ima zadaću nastaviti podizati kvalitetu rada liječnika i poboljšavati zdravstveni sustav”, zaključio je premijer.

U Saboru je govorio i ministar zdravstva Vili Beroš. “U prijedlogu se navode insinuacije, poluistine, a neke su potpune neistine. Tijekom godinu i pol, uz epidemiju, raspravlja se o poboljšanju sustava”, rekao je Beroš.

“To da su i drugi liječnici sudjelovali u liječenju COVID pozitivnih pacijenata je notorna činjenica i na tome im hvala. Tko bi ih liječio”, rekao je dodajući da pulmologa i internista nije bilo dovoljno.

“Posljednjih desetljeća okrenuli smo se kurativi, preventivi, pregledima koje ćemo predložiti za naše građane u zakonu. Svjestan sam da je primarna zdravstvena zaštita stup zdravstvene zaštite. Tu je i reorganizacija bolničkog sustava, ne na način da ih zatvaramo nego da ih reorganiziramo”, rekao je Beroš, a prenio dnevnik.hr.

Komentiraj