Plenković: “Nema šanse da sada još nosimo etiketu Ive Sanadera”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak poslijepodne, za posjeta Rijeci,  osvrnuo se na nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi Media, a neizostavna tema je bio i predsjednik Zoran Milanović

Presuda Sanaderu i HDZ-u

Kaže da su u priopćenju jasno izrekli stav o procesu.

“Današnje vodstvo ne može biti odgovorno za djelovanje pojedinaca…”, rekao je pa dodao kako tada nije bio ni član HDZ-a te će njihovi zakonski zastupnici uložit žalbu. “Nema kolektivne odgovornosti i nikakve odgovornosti aktualnog vodstva.”

Na pitanje osjeća li sram, rekao je kako to vrijeme nema veze s aktualnim vodstvom stranke. “Nema šanse da sada još nosimo etiketu Ive Sanadera. HDZ će putem zakonskih zastupnika uložiti žalbu”, rekao je.

O predsjedniku Milanoviću

“Laž je da smo protiv rasprave o kršenju prava Hrvata u BiH. Ponavljam, vojna lekarka, ruganje Tuđmanu… Javnost mora shvatiti logiku predjednika Milanovića.”

Kaže da je prošlog petka imao predložena tri termina za sastanak VNS-a.

“Ako hoće sastanak neka pet dana prije odgovore na poruku”.

“Rekli smo da želimo raspravljati o pravima Hrvata u susjednim zemljama, važni su nam i Hrvati u Srbiju i u Crnoj Gori. Laž je to što on kaže da ne želimo o tome raspravljati.”

 U Rijeci je premijer posjetio kompaniju Jadran–galenski laboratorij te održao sastanak s predstavnicima uprave. Nakon sastanka i obilaska premijer je rekao da su rijetki naši proizvodi koji imaju udio od 8 posto na tržištu, kao što je Aquamaris te pohvalio kompaniju.

“Na tragu naše politike je da pomažemo kompanije koje imaju kapacitete ići naprijed, osvajaju nova tržišta. Ovdje su 76 posto ukupnog broja zaposlenih žene, što mi je izuzetno drago čuti”, rekao je Plenković.

 

Komentiraj