Hrvatski premijer Andrej Plenković u ponedjeljak i utorak boravit će u posjetu Bosni i Hercegovini. Uz Plenkovića, u Mostar putuju državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Prvog dana posjeta Bosni i Hercegovini Plenković će nazočiti prijemu u povodu otvorenja Ureda Hrvatske gospodarske komore u Mostaru. Bosna i Hercegovina je značajan vanjskotrgovinski partner Hrvatske, a predstavništvo HGK u toj zemlji olakšat će suradnju hrvatskih i bosanskohercegovačkih gospodarstvenika. S istim je ciljem prije nekoliko dana ponovno otvoren ured HGK u Sarajevu. Nakon prijema, predsjednik Vlade sudjelovat će na večeri lidera regije, objavila je Vlada.

Drugog dana posjeta predsjednik Vlade sudjelovat će na otvorenju 21. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2018. Mostarski sajam jedna je od najznačajnijih i najposjećenijih gospodarskih manifestacija u regiji. Na sajmu će se predstaviti izlagači iz dvadesetak zemalja, od kojih su najzastupljenije zemlje susjedstva te Kina, Mađarska i Italija.

Komentiraj