Plenković u borbi protiv HDZ-ovih WhatsApp, Viber i Facebook pokreta otpora

Predsjedništvo HDZ-a donijelo je odluku o sankcioniranju svih članova stranke koji u WhatsApp, Viber i grupama na Facebooku šire mržnju, prijete ili tek kritiziraju politiku vodstva HDZ-a i samog Andreja Plenkovića, javlja nedjeljni Večernji list.

Isto se odnosi i na istupe u javnosti, iako navode da su predsjednika i vodstvo HDZ-a posebno su zabrinuli tzv. “WhatsApp, Viber i Facebook pokreti otpora”. U tim grupama se piše protiv Plenkovića i odluka vodstva stranke na posebno grub način koji,kako kažu, zadire u domenu mržnje i prijetnji.

Plenković je na sjednici Predsjedništva HDZ-a u petak otvorio raspravu o kritikama vodstva stranke, ali i smjeru HDZ-a, posebno naglasivši grupe na društvenim mrežama.

Izvori iz HDZ-a Večernjem listu su rekli da je najbrojnija jedna WhatsApp grupa nazvana “Uskoci i hajduci” – neformalna grupa ljudi sklonih narodnjaštvu, konzervativizmu i kršćanskoj demokraciji. Grupa je osnovana 2016. te ima 235 članova iz cijele Hrvatske i svijeta.

Izvori iz HDZ-a tvrde da je član jedne od tih grupa bio i Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a. Vjeruju da je upravo on Plenkovića upozorio na sadržaj koji se piše i distribuira u tim grupama.

Plenković je prema pisanju Večernjeg navodno od pojedinih šefova županijskih organizacija tražio da autore poruka izbace iz HDZ-a.

Komentiraj