PLENKOVIĆ “Tvrdnje da vlada ne podržava posjet predsjednice Rusiji su bizarne”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je na sjednici Vlade komentirao napise u medijima da vlada opstruira službeni posjet predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović Rusiji idući tjedan.

“Očito je da se nastoji u medijski prostor proturiti informacije koje nisu niti utemeljene niti su točne”, rekao je Plenković dodajući kako Vlada podupire posjet predsjednice Rusiji. “S obzirom da i vi, kao i javnost, čitate bizarne komentare u medijima da li vlada pomaže ili ne posjet predsjednice, bilo bi dobro da i to razjasnimo”, kazao je.

Premijer je podsjetio da je potpredsjednica vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić prije nekoliko dana bila s izaslanstvom u Moskvi na sastanku mješovitog hrvatsko-ruskog gospodarskog odbora koji je, istaknuo je premijer, također bio u funkciji posjeta predsjednice države Moskvi.

U delegaciji će biti ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te državna tajnica u MVEP-u Zdravka Bušić, pošto je ministrica Marija Pejčinović Burić u to vrijeme u Bruxellesu na sastanku o Brexitu.

U izaslanstvu će, saznaje se, biti i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.

Premijer je rekao da čitav niz dokumenta koje je Vlada izradila u pripremi svjedoče da podupire taj posjet kao i ostale posjete predsjednice. “Tako da moram priznati da su ove vijesti jedne od bizarnijih koje smo čitali u posljednje vrijeme u vezi naših međunarodnih aktivnosti”, ustvrdio je.

Komentiraj