PLENKOVIĆ TVRDI: “Vlada štiti nacionalne interese u Ini”

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u utorak je iz Vrgorca komentirao članak iz novog broja Nacionala, o izvozu hrvatske nafte u Mađarsku.

Plenković je poručio da Vlada štiti nacionalne interese u Ini. “Ina je jedna od najvećih kompanija koja je iznimno važna za energetsku sigurnost. Oko 10. lipnja tvrtka Lazard izaći će s prvom procjenom, evaluacijom stanja u kompaniji, i nakon toga ćemo odlučiti”, rekao je Plenković.

Memorandum je danas komentirao i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, a Plenković ga je nazvao nezrelim političarom. “Bernardić dokazuje svoju nesposobnost čitav niz godina, a često i prelazi granicu dobrog ukusa čime se diskvalificira za bilo kakvu dužnost. Mislim da je ministar Ćorić sve detaljno objasnio”, rekao je.

Podsjetimo, Nacional je u novom broju donio ekskluzivni dokument, tajni memorandum koji potkopava nacionalne interese, a kojeg je u ime Vlade potpisao je Tomislav Ćorić pa je samo od početka 2020. preko JANAF-a iz Siska umjesto u Rijeku na preradu u Mađarsku prebačeno 247 tisuća tona hrvatske nafte.

Nacional je tijekom proteklog vikenda dobio na uvid sadržaj tajnog, u hrvatskoj javnosti iz neobjašnjivih razloga temeljito prešućenog i skrivanog dokumenta koji baca sasvim novo svjetlo na premijerski mandat Andreja Plenkovića. Potpisan još sredinom 2018., navedeni dokument osvjetljava jednu prljavu dvostruku igru te pokazuje da se Plenković kontinuirano, barem kada je taj segment njegove politike u pitanju, ponaša krajnje snishodljivo prema mađarskim nacionalnim interesima, a na štetu hrvatske države.

EKSLUZIVNI DOKUMENTI: Kako je Plenković dozvolio izvoz hrvatske nafte u Mađarsku

Komentiraj